Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Χαλκίδα, 17-12-2019

Επ’ αφορμή των πρόσφατων δηλώσεων του Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Σεβαστίδη αναφορικά με τον ρόλο και το έργο των Δικηγόρων ως αντιπροσώπων στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

Ο Δικηγόρος, προσηλωμένος απόλυτα στο λειτούργημά του επιτελεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησία τα καθήκοντα που η Πολιτεία του αναθέτει τόσο κατά την διαδικασία των βουλευτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και κατά τις αρχαιρεσίες των σωματείων. Οιαδήποτε διάθεση αμφισβήτησης επ’ αυτού βρίσκει σύσσωμα αντίθετο το σύνολο των Δικηγόρων, οι οποίοι μάχονται καθημερινά προς τον σκοπό της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του πολίτη.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕ απευθυνόμενες στο πρόσωπο του Προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, αντανακλούν στο σύνολο των δικηγόρων, δυναμιτίζουν το πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας που διαχρονικά επιδιώκεται και στο οποίο ανέκαθεν στοχεύει το δικηγορικό σώμα, σε μια εποχή μάλιστα που η Δικαιοσύνη δοκιμάζεται και απαιτείται η αγαστή συνεργασία των συλλειτουργών της προς όφελος της ίδιας της Δικαιοσύνης αλλά και κατ’ επέκταση της Κοινωνίας.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας ομόφωνα αιτείται την ανάκληση των σχετικών δηλώσεων του Προέδρου της ΕΔΕ προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία και η ομαλότητα με την οποία καθίσταται συνυφασμένο το έργο και ο ρόλος μας ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

 

Για το Δ.Σ. του Δ.Σ. Χαλκίδας