ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, σε έκτακτη συνεδρίασή του την 30η Ιουλίου του έτους 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:30 μ.μ. μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του συνταξιούχου συναδέλφου Δικηγόρου Χαλκίδας Δημητρίου Στ. Βενετή, αποφάσισε ομόφωνα:

• Να απευθύνει πρόσκληση στο σύνολο των Δικηγόρων Χαλκίδας όπως παραστούν στην εκφορά του αείμνηστου συναδέλφου η οποία πρόκειται να λάβει χώρα την 31η Ιουλίου του έτους 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Κοιμητήριο Χαλκίδας Π.Ε. Ευβοίας (Η σορός θα ευρίσκεται στον Ιερό Ναό από ώρας 16:00 μ.μ.).
  • Να κατατεθεί στεφάνι σε ένδειξη τιμής στην μνήμη του συναδέλφου και να εκφράσει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Δημήτριος Βενετής υπήρξε καθ’ ομολογίαν του συνόλου των Δικηγόρων Χαλκίδας ένας άριστα καταξιωμένος νομικός επιστήμων και ένας εξαίρετος διδάσκαλος του ποινικού δικαίου μέσα από το ίδιο το ποινικό ακροατήριο, από το οποίο και κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε όσους είχαν την τύχη να τον παρακολουθήσουν κατά την διάρκεια της υπεράσπισης των εντολέων του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας, διά της παρούσας απόφασης του καθ’ ύλην αρμόδιου Δ.Σ., αποφασίζει ομόφωνα την αποχή των Δικηγόρων Χαλκίδας από τα καθήκοντά τους την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος συναδέλφου μας, ήτοι την 31η Ιουλίου του έτους 2020, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για την προσφορά και το ήθος που τον διέκρινε κατά την πολυετή άσκηση εκ μέρους του μάχιμης δικηγορίας.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας από τον Δικηγορικό Σύλλογο αναφορικά με υποθέσεις που βρίσκονται στο στάδιο της παραγραφής καθώς και για οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη που υπόκειται σε προθεσμία (π.χ. άσκηση ενδίκων μέσων, κατάθεση προσθήκης-αντίκρουσης, κλείσιμο φακέλου υποθέσεων νέας τακτικής διαδικασίας όπου συμπληρώνεται η προθεσμία των εκατό (100) ημερών).

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣΧ