Σήμερα, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κo Γεώργιο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κo Ιωάννη Μπούγα με παρευρισκόμενους όλους τους Βουλευτές του Νομού Ευβοίας, ήτοι κο Αθανάσιο Ζεμπίλη, κο Κεδίκογλου Συμεών (Σίμο), κα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, κο Συμεών Κεδίκογλου, κα Αικατερίνη Καζάνη και κο Γεώργιο Μαρίνο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κο Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας κο Γεώργιο Κελαϊδίτη, τη Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα ως εκπρόσωπο όλων των Δημάρχων του Νομού Ευβοίας, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κο Δημήτριο Γκίκα, τον Γενικό Γραμματέα Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας κο Νικόλαο Καντάρη και τον Πρόεδρο Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου-Δωδεκανήσου-Λαμίας-Βορείου Αιγαίου και Ευβοίας κο Νικόλαο Αντωνίου.

Στις συναντήσεις συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της «Αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη» και οι εν γένει μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη και  εξεφράσθησαν οι έντονοι προβληματισμοί που υπάρχουν σε ολόκληρο το Νομό Ευβοίας σε σχέση με την φημολογία για το Εφετείο Ευβοίας και τις μέχρι σήμερα διατυπώσεις σε πορίσματα και εκθέσεις ως προς το ζήτημα.

Oι κ.κ. Υπουργός και Υφυπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά τους ανέπτυξαν, ότι η επιχειρούμενη μεταρρύθμιση του Δικαστικού Χάρτη επίκειται να υλοποιηθεί σε διαφορετικά στάδια με κυριότερο ιεραρχικά την ενοποίηση των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, ενώ η κατάργηση Εφετείων δεν αποτελεί προτεραιότητα. Επίσης εξέφρασαν την κατανόηση τους στις θέσεις μας και τα επιχειρήματα μας, αναγνώρισαν την ιδιαιτερότητα της Εύβοιας λόγω της νησιωτικότητας της και των λοιπών χαρακτηριστικών της και υπήρξαν απόλυτα καθησυχαστικοί ως προς το ζήτημα του Εφετείου Ευβοίας. Τέλος, διαβεβαίωσαν, ότι με την έκδοση των επόμενων πορισμάτων και εισηγήσεων θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω εκτενείς συναντήσεις και ανταλλαγές απόψεων με τους φορείς του Νομού και τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας για όλο το φάσμα της επιχειρούμενης μεταρρύθμισης, έχοντας ως προτεραιότητα πάντα τον πολίτη.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλους τους Βουλευτές, τους Εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Φορείς του Νομού Ευβοίας για την ομόψυχη, αμέριστη και έμπρακτη στήριξή τους και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις παραμένοντας σε εγρήγορση.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ